Spread the love with the Liebster Blog Awards!

Love and peace forever! I just received a nomination for the Liebster Blog Award!

The Liebster Blog Award is a chain letter-style award given to up and coming bloggers. It’s not really a contest, but a way to show appreciation for their posts, stories, and insights. Originally, this is given to those who have less than 200 followers. “Liebster”, as far as I’ve read, is German for “dearest” or “favorite”, which makes it a “favorite blog award” of sorts.

The rules of the Liebster Blog Award are as follows:

  • When you receive the award, post 11 random facts about yourself and answers 11 questions asked by the person who nominated you.
  • Pass the award onto 3-5 (or even more, if you can) other blogs, and tell them that you nominated them! 
  • Write up 11 NEW questions directed towards your nominees.
  • You’re not allowed to nominate the blog who nominated yours!
  • Paste a picture of the award picture into your blog. (You can Google the image, there are plenty of them!)

Special thanks to Gpicks for the nomination!

—————————————

11 Random (VERY RANDOM) Facts About Me:

1. I’m bipolar, or it seems I am.
2. I like to travel, or at least I’d like to.
3. I own a bunch of stuffed plushies, one of which is my mascot Kero-chan.
4. I can cook, though I can do better with a recipe book.
5. I’m a fan of Anthony Bourdain, Andrew Zimmern, and Roger Mooking.
6. Nowadays I don’t eat liver and other organ meats, not because I don’t like them, but because they’re too rich for me. (One word: Gout.)
7. My real dream was to be a broadcaster, though at some point before college I almost became a soldier, and then a priest.
8. I like black coffee. No sugar or milk, please.
9. I like listening to jazz and piano music.
10. I regularly meditate, though most of the time, my “sessions” focus on self-healing. For that, I take short, regular naps.
11. I love anime and manga. What’s so random about it? I’m 30 years old (as of this writing).

—————————————
I didn’t receive a new set of questions, so I will use the ones from Gpicks:
1. Where is your dream destination? Choose only one then explain why you chose it.
Answer: Yokohama, Japan. I wanna see the Shin Yokohama Raumen Museum, plus I kinda fell in love with the seaside scenery.
Other dream destinations would be Mt. Pulag (though I might not survive the cold), Davao (for the tuna), New York City (wanna try their pizza, if I had the money), Canada (gotta see my folks there), Rome, Italy (romance and food), Paris, France (ditto), and the Purple Cloud Temple in Wudangshan, China (where the blade of Guan Yu is said to be enshrined).
2. Love, Fame or Money?
 Answer: I’ll be honest, VERY HONEST: money. I believe in Maslow’s Hierarchy of Needs. I could have answered “love” since I do believe love is the greatest of all, but love won’t operate on my wrists, tend to me when I’m in pain, accomplish my blogging duties, or even give me two square meals a day. Besides, if you don’t take care of yourself, how can you take care of others?

Then again, I also believe in the miracle of love, owing to the fact that I’ve survived with so little because of a lot of help, so I guess the ranking would be love/money, then fame.

3. What’s your dream job?
Answer: I’m already doing my dream job (I’m a writer by profession); but my dream career is to be a feature writer. Food writing comes first, of course.
4. What do you do during your free time?
Answer: I meditate, I read books and notes from my laptop, and I write for Unlimited Grub Grabs. (I have an important day job, you know.)
5. What’s the weirdest thing about yourself?
Answer: It’s a toss-up between taking naps and having a favorite stuffed toy. Also, I dream of having a physique similar to that of Batista (though it’s not possible for me).
6. What’s your favorite childhood memory?
Answer: My first kiss in kindergarten, my first bicycle and my first taste of wanderlust. Also, my first taste of mushroom soup and mussels.
7. What makes you happy?
Answer: Rice, a good night’s sleep, good company, the sea and the sky.
8. Do you have a blogging schedule? Kindly share.
Answer: Nowadays I try to post twice a month, but if I have good material, I can write as much as four.
9. Where do you get your inspiration from?
Answer: If I find a restaurant or stall whose dishes I like, I just write about it. For other posts, I just write about the experience and my insights.
10. What’s your favorite travel experience?
Answer: Getting drunk by myself in a hotel room in Vietnam, with a pack of cigs, several cans of beer, and “A Cook’s Tour” by Anthony Bourdain beside me. Same with dining on a lot of seafood without worrying about gout. Also, going to the beach and other coastal areas, and just looking at the sea.
11. What’s that one thing you love most about travelling?

Answer: Having the chance to try out a new cuisine, learn new cultures, and find new places and faces to admire.

—————————————

Here are the blogs that I have nominated:
1. http://www.tuesdayrn.blogspot.com/ – Tuesday Quinto’s blog, which contains reading materials for nurses
2. http://romaislove.blogspot.com/ – Roma Agsalud’s personal blog, which also talks about her arts and crafts
3. http://ameramor.com – Amer Amor’s travel and soul-searching blog
4. http://seanakizuki.blogspot.com – Sean Akizuki’s blog, which has interesting insights about tokusatsu

EDIT: Just added the blogs of two Kates in my list:

5. http://xacrifix.blogspot.com/

6: http://meowbykate.blogspot.com/

————————————— 

My questions:
1. What is love?
2. What (or who) inspires you to follow your dreams?
3.What do you do when you run out of inspiration or motivation?
4. What’s the best tourist destination you’ve visited?
5. What’s your favorite cuisine and dish?
6. What do you remember the most about your childhood?
7. How do you maintain positive vibes, and how do you combat negativity?
8. What’s the best thing you’ve ever done for another person?
9. Imagine you’re going to be executed tomorrow. You’re allowed to have one last meal. What will it be?
10. You are allowed to spend the last hour of your life in a place of your own choosing. Where will it be?
11. You will be given a role (main or cameo) in a TV series of your own choosing. What series will it be, and who will you portray?

————————————— 

Seriously though, if you, dear reader, know a blogger who’s hardworking, insightful, funny, and/or entertaining yet whose works doesn’t get a lot of attention, give him/her an Liebster. Bloggers need a lot of inspiration and motivation, not only from themselves but from others. Even just a bit of appreciation can make a blogger’s day and inspire him/her to write, explore, and post better.

Now then, go spread the love!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s